12 Şubat 2012 Pazar



Malzemeler


1 adet kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker 
1 adet yumurta 
2 su bardağı süt 
1 paket labne peyniri 
2 tatlı kaşığı hazır kahve 
1 fincan sıcak su 
kakao 

Hazırlanışı:
Hazır kahveyi 1 fincan sıcak suyun içinde eritin. 
Hazır keki ortadan yatay biçimde ikiye bölün. 
Kek tabanını servis tabağına alıp kahveli suyla ıslatın. Un, yumurta, şeker ve sütü tencerede muhallebi kıvamında pişirin. 
Muhallebiyi ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. 
Ilındıktan sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpın. 
Islatılmış kek tabanını muhallebinin yarısıyla kaplayın. 
Kekin diğer yarısını da kahveyle ıslatıp, muhallebinin üzerine kapatın. 
Kalan muhallebiyi kekin üstüne yayın. 
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 
Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder