5 Şubat 2012 Pazar

YouTube erişim engeline yasal, güvenilir ve kesin çözüm

Internet sitelerine yapılan saçma erişim engellerinin sonu gelmeyecek gözüküyor ve en çok kapanan site olan YouTube, uzun bir süre daha kapalı kalacak. YouTube'a girmek için onlarca yöntem var, ktunnel ve yasaktube gibi proxy siteleri en basiti olmak üzere. Fakat o zaman videolar YouTube'un kendi oynatıcısında oynamıyor, JavaScript'ler tam çalışmadığı için yorumları okuyamıyorsunuz, vs. vs. Ayrıca, başkasının sitesi üzerinden YouTube şifrenizi girmek ister misiniz? Gerçekten?
Bizim burada anlatacağımız sistemle, tamamen güvenli bir şekilde, kimsenin göremeyeceği ve engelleyemeyeceği bir yöntemle, YouTube'u sonsuza kadar açabilirsiniz. Ufak bir bityeniği var fakat, ücretsiz değil (fakat ucuz!) ve teknik bilgi gerektiriyor.
Önce ufak bir bilgi bombardımanı yapalım. Kullanacağımız yöntem, özellikle web sitesi yapıp kendi sunucularını yönetenlerin bildiği bir arabirim aslında: SSH. Açılımı Secure Shell, ve kısaca iki bilgisayar arasında güvenli bir bağlantı kurmaya yarıyor. SSH'in birçok emülasyon sistemi var, örneğin SFTP ile tıpkı FTP gibi dosya transferi yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda, bizim burada kullanacağımız, basit bir "SOCKS Proxy" emülatörü de var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder