Mayonezi kendiniz hazırlayın ve alternatif karışımlarla lezzet farkı yaratın.
Klasik mayonez yapımı
Gerekli malzeme
Gerekli malzeme
2 yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yumurtaları en az 3 saat öncesinden dolaptan çıkartın. Cam bir kasede yumurtaları iyice çırpın.
Zeytinyağının 1 yemek kaşığını ilave edip sürekli karıştırın. Yağ ile yumurta iyice harmanlandıktan sonra yağı kaşık kaşık ekleyip çırpmaya devam edin. Bu şekilde tüm yağı yedirerek en son sirke, limon suyu ve tuzu ilave edip iyice karıştırın ve servis yapın.
Tartarlı mayonez
1 ufak kase klasik mayonez
1 yemek kaşığı ince doğranmış kapari
1 yemek kaşığı ince doğranmış turşu
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotuTüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Otlu mayonez1 ufak kase klasik mayonez
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanıTüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Üzerine ince kıyılmış frenk soğanı serpip servis yapın.
Tahinli mayonez
1 ufak kase klasik mayonez
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı kavrulmuş susamTüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Susam serpip servis yapın.
Körili mayonez
1 ufak kase klasik mayonez
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı yoğurt
Tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırıp servis yapın.
Acılı mayonez
1 ufak kase klasik mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı acı sos
Tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırıp servis yapın.
Tane hardallı mayonez
1 ufak kase mayonez
1 tatlı kaşığı taneli hardal
Tüm malzemeyi iyice karıştırıp servis yapın.
Yemek Tarifleri Alıntıdır: http://www.lezzet.com.tr/ev-yapimi-mayonez/haberdetay/mutfakokulu/649.aspx#ixzz1m9xYckDy
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder